VERZORGING

Informatie omtrent tattoos

Aangezien een tattoo voor altijd is kan je er zelf niet zeker genoeg van zijn al voor je besluit om een tattoo te laten plaatsen hierbij een voorbeeld: een dame wenst een naam te plaatsen van haar vriend.

 

Vergeet nooit een tattoo is voor heel je leven maar je partner dat blijft een vraagteken. Denk dus zeer goed na en zorg dat je zeker bent van je stuk.

 

Ga nooit met een lege maag om een tattoo, voeding versterkt je weerstand, waardoor je de pijn ( afhankelijk van de plaats) beter kan verdragen.

Gebruik voordien geen enkele vorm van alcohol / drugs / energie drank enz. personen onder invloed van drank – drugs worden nooit behandeld.

Heb je vragen stel ze voordien zeker aan de artiest.

Geen vraag is te dom om te stellen over iets dat je verdere leven op je lichaam aanwezig zal zijn

Verhalen
Er worden een groot aantal verhalen verspreid over tattoo’s meestal door onwetendheid vraag dus steeds even na bij de tatoeëerder zelf.
Geloof ook niet de verhalen van de zogenaamde tijdelijke tattoo die na 4 a 5 jaar weg zou zijn niemand is zo dom te geloven dat je na 4 jaar uit je bed stapt en je tattoo is verdwenen (of toch wel ?)
Het sprookje hierachter noemt Permanente make-up ( semi permanent bestaat dus niet) dus net als een echte tattoo is deze blijvend – een schoonheid specialiste kan je dus ook voorzien van een kleine tattoo met haar instrumenten. (natuurlijk veel duurder) het resultaat is gelijkwaardig.
Deze (tattoo’s) worden echter niet zo diep onder de huid aangebracht als een echte met als gevolg dat indien slecht geplaatst deze na een aantal jaren onregelmatig en veel vlugger vervagen. de tattoo ziet er dan niet meer uit en de enige oplossing is opnieuw inkleuren of een echte overplaatsen - of verwijderen via laser / plastische chirurgie

-op onze tattoo verzorgingsadviezen kan geen aansprakelijkheid worden verleend(het zijn adviezen en iedereen is vrij in het opvolgen van deze adviezen het geen wel aan te raden is)

-in onze studio geld een rook en alcohol verbod tijdens het zetten van een tattoo of piercing.

INFORMATIE VOOR CLIËNTEN VAN TATTOO STUDIO'S

Je bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico's.
Het aanbrengen van een tatoeage is een huiddoorborende handeling.

Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.


Volgens de wet: Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden.
Wil je het toch en je bent onder de 16 jaar, dan moet je wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio. Voordat je een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen.
In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tatoeëerder en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tatoeage

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding.
De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen.

Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Zonodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje.
Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren.
Dat wil zeggen; de naald die door je huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.

De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.


Het verzorgen van de tatoeage


Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen.
Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts. Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Behandel je Tattoo dus op de juiste manier , luister niet naar de zogenaamde specialist die naast je zit in de kroeg, en je nieuwe Tattoo zit er gegarandeerd op tot 14 dagen na het intreden van de rigor mortis

< Meer info nabehandeling tattoo klik hier ! >


Je gezondheid
Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen.
· diabetes
· hemofilie
· chronische huidziekte
· contactallergie
· immuunstoornis
· hart- en vaatafwijkingen
· bij het gebruik van antistollingsmiddelen
· op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen
Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).


Richtlijnen
In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het zetten van tatoeages. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de tatoeëerders zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren 1 keer per twee jaar of de tatoeagestudio's zich houden aan de richtlijnen.

 

 

NIEUWS

Like ons

Like ons

 

Door onze facebook pagina te liken maak je kans op een prijs. 
Bestaande uit een waardebon van 50,- euro.

Voor naar keuze een tattoo of piercing.

Bij elke 250 likes wordt er geloot en krijgen de winnaars van ons bericht.

Onze facebook pagina  

 

 

GALLERY

ARM

ARM

NIEUWS

Tattoo van de maand

Tattoo van de maand