VRAGEN

Veel gestelde vragen

 

Doet het zetten van een piercing pijn?

Ja en nee. De een kan beter tegen pijn als de ander, en sommige piercings zijn pijnlijker als andere. Piercings zoals in de navel, tong, wenkbrauw worden vrijwel als pijnloos ervaren. Piercings rond de mond, intieme delen, tepels worden daarintegen weer als pijnlijker ervaren. Je moet en zal toch even een prikje moeten doorstaan!

 

Kan ik de plek waar gepierced wordt laten verdoven?

Verdovingen met spuiten mogen wij niet zetten, dit mag alleen door artsen/verpleegkundigen gebeuren.

 

Ik heb nog een oude piercing liggen, kan ik die meenemen om te laten zetten?

Nee, wij piercen alleen met onze eigen sieraden. Dit omdat onze sieraden van goede kwaliteit zijn en gesteriliseerd.

 

Kan mijn piercing uitgroeien, en hoe kan ik dit zien?

Alle oppervlaktepiercings (zoals navel, wenkbrauw, tepel) kunnen uitgroeien. Dit heeft te maken met het feit of je lichaam de piercing wil accepteren. Soms wil het lichaam dit gewoon niet en stoot het de piercing af. Dit merk je doordat het staafje van je piercing steeds meer zichtbaar wordt en de huid erom heen is lichtelijk rood en geïrriteerd. Het stukje huid waaraan hij vast zit wordt steeds korter. In dit geval kun je het beste je piercing uitdoen, anders krijg je een lelijk litteken. Je kunt daarna proberen de piercing nog eens te laten zetten. Doordat er littekenweefsel zit is er een kans dat hij dan niet afgestoten wordt, alhoewel de kans uiteraard altijd aanwezig blijft.

Piercings die dwars door een stuk huid heengaan (zoals je oor, tong, lip) groeien vrijwel nooit uit.

 

Ik wil graag meteen een gouden piercing laten zetten, kan dat?

Nee, dat kan bij ons helaas niet. Wij zetten alleen met titanium (zilverkleurig)

 

Mijn piercing is aan het etteren! Help, wat nu?

Verwar wondvocht niet met een ontsteking. Als je piercing net gezet is kan het zijn dat er een beetje vocht vrijkomt tijdens de genezing. Dit is volkomen normaal. Blijf het dan gewoon schoonmaken zoals je gewend bent, dit gaat vanzelf over.

Hoe herken je een ontsteking? Dan moet je aan deze symptomen voldoen: Zwelling, Roodheid (rode gloed eromheen), gele/groenige vloeistof, Pijnlijk. Pas als deze 4 symptomen aanwezig zijn heb jij een ontsteking.

Vaak komt dit omdat je de nazorginstructie niet zorgvuldig naleeft of heb je er te vaak met je vieze vingers aangezeten. Mocht de wond zodanig ontstoken zijn dat er puss en etter uitkomt, maak het dan schoon met sterilon of betadine. Doe dit ongeveer 1 a 2 weken. Haal je piercing er NIET uit! Als je je piercing eruit zou halen dan kan de ontsteking dichtgroeien waardoor je een abces kunt creeëren.

Let op!!! Sterilon en betadine zijn laatste redmiddelen. Gebruik ze niet als je piercing nog normaal aan het genezen is, dit is niet nodig.

Mocht het na 2 weken allemaal ook niet helpen en word de ontsteking erger, ga dan naar je huisarts.

Let op de volgende zaken:

Heb je de piercing gewisseld met een zelfgekocht sieraadje en is hij nu gaan onsteken? Dan kan het zijn dat het sieraad vies was, of dat er een te hoog nikkelgehalte inzit waarop je allergisch reageerd. Haal de piercing eruit en zet het sieraad erin waarmee hij gezet is.

Werk je veel met planten? Landbouwschool, bloemenwinkel, Intratuin? Het schijnt dat mensen die veel met planten werken vaker last hebben van onstekingen. Mocht je je piercing verzorgen,doe dit dan alleen met handschoenen!!! Dit schijnt de kans op onstekingen te verlagen.

 

Wat is het verschil tussen titanium en chirurgisch staal?

Titanium is vrijwel allergievrij, hierin zit een lage waarde aan nikkel (onder de norm van het Nikkelbesluit). Daarom dat er met titanium gepierced moet worden. In chirurgisch staal zit een hogere waarde aan nikkel en is voor mensen met een nikkelallergie daarom niet zo prettig. Titanium is nooit nikkelvrij! Mensen met extreme allergieën kunnen zelfs met titanium een reactie krijgen.

Als je piercing genezen is kun je het titaniumsieraad verwisselen voor een chirurgisch staal sieraad. Deze zijn er in vele leuke en kleurrijke uitvoeringen. Mocht je piercing na het wisselen ineens gaan irriteren en gaat het na een week niet over dan kan het zijn dat je overgevoelig bent voor nikkel. Het beste wat je dan kunt doen is het sieraad vervangen door titanium of plastic.

 

Als ik mijn piercing eruithaal, groeit het gat dan snel dicht?

Als je je piercing nog maar kort hebt zal het gaatje erg snel dichtgroeien. Dit kan al binnen een paar minuten!

Ik hoor wel steeds vaker verhalen van mensen die al jaren een piercing hebben waarvan het gaatje dus niet meer dichtgroeit (net zoals oorbellen).

Als je je oren hebt laten oprekken (stretchen) kun je er vanuit gaan dat ze na 5mm niet meer helemaal dicht zullen groeien.

Wel zal het gaatje een beetje krimpen, maar nooit helemaal naar zijn oude staat.

 

Ik wil graag een tongpiercing, maar ga ik daarvan slissen en proef ik dan minder?

Als je gewoon blijft praten zoals je dat altijd gedaan hebt, dan is er niets aan de hand. Sommigen gaan raar praten omdat ze nog niet zo durven of omdat het misschien een beetje pijn doet. Probeer gewoon normaal te blijven praten, ook met de zwelling, en dan is er niets aan de hand.

Ik ken mensen met meerdere tongpiercings die nog net zo goed kunnen proeven als daarvoor. Dit lijkt mij een fabeltje. Je hebt honderden smaakpappillen op je tong, door er eentje te doorboren kan je nooit je hele proefvermogen kwijt zijn!

 

Ik heb gehoord dat een ringetje sneller geneest dan een staafje, is dit waar?

Dat is niet waar. Sommige piercers adviseren een ringetje omdat je hieraan kan draaien en men denkt dat dat het genezingsproces bevordert. Niet is minder waar! Door een ring constant te bewegen geef je niet alleen bacteriën op de ring kans om in het wondje te komen, maar schuur je het wondje van binnen elke keer weer open.

Bij een navelpiercing zou ik ook nooit adviseren om een ring te nemen. Je blijft te vaak hangen waardoor je ook weer het wondje opent.

Maar de klant is koning, dus je mag bij ons altijd zelf uitkiezen!

Het staafje kan, zoals sommigen denken, niet vastgroeien. Je hoeft er dus ook niet de hele tijd aan te draaien. Als het vast lijkt te zitten dan zal dit komen door wondvocht. Als je dit gewoon schoonmaakt met water en een wattenstaafje merk je dat het niet vast zit.

 

Tongpiercings en lippiercings zijn toch slecht voor je tanden?

Ja en nee. Dat ligt eraan hoevaak jij met piercing speelt en tegen je tanden aan klikt. Ik doe het nooit en heb nog nooit klachten gehad van de tandarts. Als je met regelmaat op je tongpiercing bijt dan is deze waarschijnlijk te lang. Kom dan langs voor een korter staafje.

Een labret (lippiercing) komt met de binnenkant in sommige gevallen wel tegen je tandvlees aan. Hierdoor krijg je terugtrekkend tandvlees. Een alternatief hiervoor is een acryl/plastic/PFTE piercing. Deze zijn een stuk zachter en minder hard voor je tandvlees. Wees er wel snel bij, want als je tandvlees eenmaal weg is groeit het niet meer terug! (dit heb ik mij laten vertellen door mijn eigen tandarts)

 

Neus en oren, laten schieten of prikken?

Neus en oren mogen best geschoten worden. Je kan bij ons ook kiezen wat je liever wilt. Het kraakbeen in het oor mag echter niet geschoten worden. Dus als je een oorbel door het kraakbeen wil (bovenste rand van je oor, of het bobbeltje voor je gehooringang) adviseren wij jouw deze te laten piercen, deze schieten wij niet!

Er zitten verschillende voordelen en nadelen aan schieten. Schieten in de neus is bijvoorbeeld sneller/minder prikken, maar je kan alleen een knopje krijgen, terwijl met het piercen je ook meteen een ringetje kan laten zetten. Piercen is wel iets duurder maar daarvoor minder risicovol voor onstekingen. Echter kan je je neus of oorknopjes meteen met goudkleurige sieraadjes laten schieten, wat (bij ons) niet mogelijk is als je het laat piercen.

 

Zijn er omstandigheden waardoor ik geweigerd kan worden voor een piercing?

Ja, die zijn er.

Als je te jong bent, onder invloed van drank/drugs of aan bepaalde ziektes hebt (hemofilie, imuunstoornis, epilepsie) kunnen we je weigeren.

Ook kan het zijn dat bepaalde plekken op jouw lichaam moeilijk te piercen zijn, door bijvoorbeeld overgewicht, of niet voldoende ontwikkeling. Maar dat zie ik pas als ik met je bezig ben. Je moet het ons dan ook niet kwalijk nemen als we je niet piercen. Dit doen we niet om je te pesten, maar voor je eigen bestwil. Mocht je toch persé die piercing willen en ons advies niet willen aannemen, dan is het je eigen verantwoordelijkheid.

 

Mocht je na het lezen van dit verhaal toch nog met vragen zitten. Bel of mail ons dan,

 

Tel: 010 - 786 39 87   --  Mail:   info@tat2niek.nl

 

NIEUWS

Like ons

Like ons

 

Door onze facebook pagina te liken maak je kans op een prijs. 
Bestaande uit een waardebon van 50,- euro.

Voor naar keuze een tattoo of piercing.

Bij elke 250 likes wordt er geloot en krijgen de winnaars van ons bericht.

Onze facebook pagina  

 

 

GALLERY

ARM

ARM

NIEUWS

Tattoo van de maand

Tattoo van de maand